henrik

Not just another tuneset weblog

#11 / 2011. Medlar – Terrell

with one comment

Ibland är de minsta medlen samtidigt de allra största. En vanlig kritik riktad mot deep house av den oinsatte är att allt låter likadant, att ett välmixat DJ-set kan upplevas som en enda lång låt. Men det handlar om att hitta just de där tolvorna som är lite mer än bara bruksmaterial för taktmixare; de som känns lite mer, som säger lite mer, som gestaltar känslor och historier samtidigt som de fyller dansgolv. Favoriterna från året som gått är många, men jag tror inte att någon har räddat mig så många gånger som Terrell. När jag postade den på Twitter tidigare i år, kommenterade Kristofer Andersson genast att han ville bo i videon. Well, ta en kölapp. Faktum är väl att videon spelar en inte så liten roll här, åtminstone vad gäller humörhöjandet (YouTube:a Detroit New Dance Show för originalmaterialet samt en hel del mördande bra musik). Men Medlar har också gjort en fantastisk låt här som startar någonstans längst nere i housekällaren, retas med oss på vägen för att slutligen stiga mot den allra högsta av soulhimlar.

Delad placering: Infected Soul – Ritual Instinct / Trevor Deep Jr. – Keep It Raw / Legowelt – Sark Island Acid / Levon Vincent - Impression of a Rainstorm

Written by henrik

December 14th, 2011 at 5:46 pm

Posted in Uncategorized

Tagged with , , ,

One Response to '#11 / 2011. Medlar – Terrell'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to '#11 / 2011. Medlar – Terrell'.

  1. [...] – Ranting And Raving (The Time And Space Machine Third Mix) 10. Adele – Someone like you 11. Medlar – Terrell 12. Mattias Alkberg – Frigjord, Pånyttföd 13. Panda Bear – Slow Motion 14. Gil Scott-Heron [...]

Leave a Reply


five + 4 =